Tuesday, December 30, 2008

Anul 2008 in retrovizorul celor de la FBI

IANUARIE
Detroit: 11 oameni din Rusia, America si Canada au fost pusi sub acuzare in Detroit pentru trimiterea de emailuri spam si activitati comerciale criminale.

San Diego: Richard Sills Jr. este arestat in conectie cu amenintarile cu bomba de la Universitatea San Diego din California

Kansas City: membrii unei organizatii caritabile islamiste si un fost congresman au fost pusi sub acuzare pentru finantarea unor grupari teroriste si spalare de bani

Miami: Jose Padilla, Adham Amin Hassoun, si Kifah Wael Jayyousi au fost condamnati intre 12 si 17 ani de inchisoare pentru conspiratie in vederea savarsirii de crime, rapiri si oferirea de suport material teroristilor.

FEBRUARIE

Boston: Michael A. Crooker a fost pus sub acuzare pentru posesie de materiale chimice interzise si amenintari aduse agentilor federali .

New York: 62 de membrii ai mafiei italiene din celebrele familii Gambino, Genovese si Bonanno au fost arestati si pusi sub acuzare pentru crime si fapte ilegale savarsite pe o perioada de trei decenii.

Washington D.C. : Gregg William Bergersen un angajat al Departamentului de Aparare al Statelor Unite a fost arestat si pus sub acuzare pentru oferirea de documente clasificate guvernului Chinez.

Miami: Michael Lauer fondatorul grupului de investitii financiare Lancer Group Hedge Fund a fost pus sub acuzare pentru fraude de aproximativ 200 de milioane de dolari.

Houston: Qinggui Zeng un cetatean de origine chineza, rezident in SUA, a fost pus sub acuzare pentru incercare de divulgare a unor informatii secrete de la compania chimica la care lucra.

MARTIE

New Haven: Hassan Abu-Jihaad cunoscut si sub numele de Paul R. Hall, in varsta de 32 de ani, fost membru in marina americana a fost gasit vinovat pentru oferirea de informatii confidentiale cu privire la sistemul de aparare al Statelor Unite.

Cincinnati: Cinci fost membrii ai grupului financiar National Century Financial Enterprises au fost gasiti vinovati de conspiratie, frauda si spalare de fonduri estimate la 3 miliarde de dolari.

Richmond: Edward H. Okun, proprietarul companiei The 1031 Tax Group, LLP a fost acuzat de frauda si obtinerea ilegala de milioane de dolari.

San Juan: guvernatorul portorican Anibal Acevedo Vila si 12 asociati au fost acuzati de fraude financiare la nivel federal.

APRILIE

Chicago: Hanjuan Jin un cetatean american de origine chineza a fost pus sub acuzare pentru furt de informatii secrete de la compania de telecomunicatii la care lucra.

Tampa: Doi studenti de origine egipteana, Ahmed Abdellatif Sherif Mohamed si Youssef Samir Megahed, au fost pusi sub acuzare pentru detinere de materiale explozive si materiale video care contineau instructiuni de producere a bombelor.
New York: Ben Ami Kadish a fost arestat in legatura cu conspiratia de a oferi informatii secrete guvernului israelian, despre sistemul de aparare al Statelor Unite.
MAI

Washington DC : Tai Shen Kuo a pledat vinovat pentru incercarea de a oferi informatii despre sistemul de aparare american, unor oameni din Republica Chineza.

Newark: Mims Hackett, Jr fost primar in statul New Jersey a pledat vinovat pentru primire de mita si trafic de influenta.

IUNIE

Washington DC : John C. Albaugh fostul sef de cabinet ai Casei Reprezentantilor Statelor Unite a pledat vinovat pentru conspiratie si acceptarea de foloase necuvenite.


Washington : Colonelul in rezerva Levonda J. Selph din armata Statelor Unite a pledat vinovat de trafic de influenta cu privire la oferirea de contracte ale departamentului American de Aparare din Irak.

Washington : O retea de 406 persoane au fost arestate pe intreg cuprinsul Statelor Unite in legatura cu obtinerea frauduloasa de imprumuturi bancare pentru cumpararea de proprietati imobiliare. Printre cei arestati s-au numarat si o serie de romani din Arizona.

Washington : Companiile aeriene internationale Air France-KLM, Cathay Pacific, Martinair, si SAS au fost de acord sa plateasca 504 milioane de doalri penalizare pentru fixarea artificiala a transporturilor cargo.

IULIE

Miami: Cetateanul francez Bernard Jean Temus a fost acuzat de conspiratie in vederea transportarii de obiecte de arta furate.

Anchorage: Senatorul american John Cowdery din statul Alaska a fost pus sub acuzare pentru coruptie si dare de mita.

FBI celebreaza 100 de ani de serviciu in folosul comunitatii.


Omul de stiinta Bruce Ivins a fost gasit ca singurul vinovat in cazurile de omor cu antrax din 2001.

AUGUST

Kansas City: Cinci oameni au fost pusi sub acuzare pentru folosirea frauduloasa de acte diplomatice false.

Knoxville: Compania Atmospheric Glow Technologies, Inc a pledat vinovata pentru exportarea de date tehnice din sistemul de aparare american catre Republica Chineza.

Houston : Samuel B. Kent un judecator din Texas a fost pus sub acuzare pentru hartuirea sexuala a uneia din secretarele sale.

SEPTEMBRIE

Las Vegas: Doi managerii de la Bank of China si sotiile acestora au fost acuzati de incercarea de spalare a 485 de milioane de dolari, casatorii ilegale cu cetateni americani si diferite alte fraude.

Minneapolis: Doi texani David Guy McKay si Bradley Neil Crowder au fost arestati de autoritati pentru posesie de cocktailuri Molotov si incercarea de a perturba Conventia Nationala Republicana.

Norfolk: Shu Quan-Sheng, presedintele AMAC International, o companie de inalta tehnologie a fost arestat pentru exportarea de date despre hidrogenul lichefiat catre republica Chineza.

OCTOMBRIE

San Diego: Un fost director al CIA, Kyle “Dusty” Foggo, a pledat vinovat pentru trafic de influenta, oferind contracte unor companii in care ave aun interes direct.

Washington: Compania Armor Holdings Products LLC a fost deacord sa plateasca 30 de milioane de dolari intr-o disputa cu privire la defectele descoperite la vestele anti-glont vandute autoritatilor federale si statale.

Washington: Roy Belfast Jr. cunoscut si sub numele Chuckie Taylor, fiul fostului presedinte Liberian Charles Taylor, a fost acuzat de torturare a cetatenilor Libieni.

NOIEMBIE

Little Rock: Fostul sef al politiei David Hooks a fost acuzat de deturnare de fonduri.

Los Angeles: Constantine Peter Kallas si sotia lui , Maria Kallas au fost arestati pentru luare de mita de la imigrantii care incercau sa obtina cetatenia americana.

Philadelphia: Mohammad Reza Vaghari si Mir Hossein Ghaemi au fost arestati pentru exporturi ilegale catre Iran.

DECEMBRIE

Birmingham: Primarul orasului Larry P. Langford; lobbyist-ul Albert W. LaPierre; si bancherul William B. Blount au fost pusi sub acuzare de dare de mita.

Chicago: Guvernatorul statului Illinois, Rod R. Blagojevich, si seful sau de cabinei John harris au fost arestati si pusi sub acuzare pentru acte de coruptie.

Philadelphia: Daniel Laikin, presedintele companiei National Lampoon, Inc si alti sapte indivizi au fost acuzati de fraude financiare

No comments:

Post a Comment