Wednesday, December 24, 2008

Top 10 stiri FBI in saptamana care se incheie

1. Cinci radicalisti extremisti au fost condamnat in Philadelphia
Mohamad Ibrahim Shnewer, Serdar Tatar si fratii Dritan Duka, Shain Duka si Eljvir Duka au fost gasiti vinovati de punerea la cale a unui complot care sa duca la uciderea soldatilor americani de la baza militara Fort Dix, statul New Jersey.

2. Baltimore: un cetatean Irakian pledeaza vinovat
Saubhe Jassim Al-Dellemy pa recunoscut ca este vinovat in incercarea de a actiona ca si agent informator pentru fostul guvern irakian al lui Saddam Hussein.

3. New York: Presedintele Fundatiei Alvi arestat
Farshid Jahedi a fosta acuzat de obstructionarea justitiei si distrugerea unor documente probatorii in legatura cu corporatia Assa, pe numele careia s-au facut plangeri.

4. New York: Un operator de Tv prin satelit pledeaza vinovat

Javed Iqbal a recunoscut ca a ajutat cu materiale gruparea terorista Hezbolah.

5. Washington : Seful biroului GSA a fost gasit vinovat
David H. Safavian a fost gasit vinovat de incercare de obstructionare a unei investigatii interne la GSA (General Services Administration) Acesta a facut afirmatii false cu privire la implicarea sa in relatia cu Jack Abramoff, un important nume in cercurile de influenta politica si lobby.

6. New Haven: Universitatea Yale plateste $7.6 Millioane de dolari
Yale University afost de acord sa plateasca aceasta suma catre guvernul American pentru a rezolva o acuzatie de violare a unor legi si fonduri federale.

7. San Diego: Un veteran de razboi pledeaza vinovat
Wade Rowland Sanders - un capitan veteran din marina americana, fost asistent al Secretarului din marina Americana, decorat in razboiul din vietnam a recunoscut ca este vinovat de utilizare de materiale pornografice cu minori.

8. Oklahoma City: Un student a fost condamnat pentru amenintari teroriste
Jason Ray Shandy, 19 ani, student la Universitatea din Oklahoma a fost condamnat pentru amenintare cu bomba la universitate. Acesta a primit 2 ani si 3 luni de inchisoare si o amenda de
peste 21,5oo de dolari reprezentand costurile de investigatie ale Politiei si FBI-ului.

9. Miami: Ofiter bancar a fost condamnat pentru spalare de bani
Un fost asistent de vice-presedinte de la Banca Wachovia , Javier J. Ortiz, 31 de ani, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru conspiratie de spalare de bani, in excrocherii privind asigurarile medicale.

10. New Haven: Un "peste" din New York condamnat
Corey Davis, de 36 de ani, capul unei retele de prostitutie a fost condamnat la peste 24 de ani de inchisoare pentru ca a fortat minori si femei sa se prostitueze, sub amenintarea ca altfel vor fi torturati sau batuti.

No comments:

Post a Comment