Wednesday, July 22, 2009

Cristinel Grigorie condamnat la 30 de luni de inchisoare

Cristinel Grigorie, cetatean roman domiciliat in Statele Unite, in varsta de 27 de ani a fost condamnat saptamana trecuta, de un judecator din Ohio, la doi ani si jumatate de inchisoare si alti 3 ani de eliberare conditionata, pentru comiterea de infractiuni pe teritoriul Statelor Unite. Printre capetele de acuzare se numara transferuri bancare frauduloase si spalare de bani.
Grigorie se pare ca facea parte dintr-un grup de infractori care isi are cartierul general in Romania.
Intre Ianuarie si Iulie 2008 acesta au primit din partea grupului infractional misiunea, ca impreuna cu alti complici, sa vina in America pentru a facilita comiterea de infractiuni prin internet.
Membrii bandei din Romania postau mesaje pe internet prin care vindeau produse fictive pe diferite situri de licitatii. Acestia cereau victimelor sa trimita banii in diferite locatii din America. Produsele respective nu erau insa trimise niciodata spre cumparatori. Grigorie se pare ca avea rolul de calatori prin diferite state americane pentru a colecta banii trimisi de victime, pe care ulterior ii trimitea mai departe complicilor sai din Romania.
Infractorul roman a pledat vinovat pentru spalare de bani, acesta urmand ca, pe langa pedeapsa primita, sa se oblige la a restitui bani luati de la victime.

No comments:

Post a Comment