Monday, October 28, 2013

Nicolae Popescu cautat de FBI

Nicolae Popescu este căutat pentru presupusa sa participarea  la un sistem sofisticat de Frauda pe Internet unde conspiratori întreprinderi criminale, cu sediul în România și în alte parti în Europa, postau reclame pe Internet, site-uri de licitație pentru marfa de vânzare. Astfel de reclame conțineau imagini și descrieri de vehicule și alte obiecte de vânzare, dar acestea nu există cu adevărat. Conspiratori  pretindau a fi vândute apoi negociate prin e-mail, cu cumpărătorii încrezători din Statele Unite. Acesti "vânzători" au trimis facturi frauduloase, care par a fi de la serviciile legale de plată on-line, la cumparatorii victima, cu instrucțiuni de plată în conturile bancare deținute de alți conspiratori din Statele Unite. Acesti conspiratori au deschis  conturi bancare in Statele Unite sub identități false cu ajutorul pașapoartelor frauduloase, efectuate în Europa de alti conspiratori. Când victimele trimiteau bani într-un cont identificat pe facturile false, conspiratorii asociati cu acel cont erau anunțati și apoi retrageau sumele și  le trimiteau prin transfer bancar la un alt conspirator pe baza instrucțiunilor din e-mail.
Un mandat de arestare federal a fost emis pentru Nicolae Popescu, la 20 decembrie 2012, în Statele Unite Tribunalul Districtual, Districtul de Est din New York, Brooklyn, New York, după ce a fost acuzat de conspiratie pentru a comite frauda electronica, spălare de bani; fraude cu pasapoarte, și a trafic cu servicii contrafăcute.

Dacă aveți orice informații referitoare la această persoană, vă rugăm să contactați biroul local de FBI sau de la cea mai apropiata ambasada sau consulat american.

No comments:

Post a Comment