Tuesday, December 31, 2013

Dinel Staicu a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost condamnat, luni, la 11 ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 2, în dosarul deschis de procurorii anticorupţie pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.


Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
Staicu a primit această pedeapsă pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Instanţa a mai dispus şi interdicţia ca Staicu să fie ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau una de conducere a unei persoane juridice pe o perioadă de şapte ani.
În acelaşi caz au fost condamnaţi la închisoare mai mulţi oameni de afaceri, dar şi un fost director al Transgaz, care l-ar fi ajutat pe Dinel Staicu să devalizeze compania. Practic, mai multe firme controlate de acesta ar fi fost interpuse între Transgaz şi firmele consumatoare, iar societăţile lui Dinel Staicu încasau, în mod nelegal, bani, prejudiciul fiind de peste 25 de milioane de lei.
Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 au mai dispus ca toţi inculpaţii din dosar să achite Transgaz SA peste 25 de milioane de lei, reprezentând daune materiale.
Sursa: Digi 24TV

No comments:

Post a Comment