Friday, December 20, 2013

Ninel Potârcă retinut pentru dare de mita

Constantin Ninel Potârcă, fostul candidat la alegerile Prezidenţiale din 2009, a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unui flagrant organizat în Craiova, după ce ar fi încercat să ofere bani unui lichidator judiciar.
Acesta a fost dus, joi seara, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, iar aseară urma să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Mesaj electoral: "Vreau să fiu omul vostru mare"
Săptămâna de dinaintea Crăciunului a fost una de groază pentru o parte dintre oamenii politici care doreau să conducă ţara. Înainte de Potârcă, miercuri, Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru şantaj, decizia nefiind definitivă.
Şi Ninel Potârcă mai are o condamnare, dar nu-i definitivă: şase ani de puşcărie pentru evaziune fiscală.

În urmă cu patru ani, afaceristul de etnie romă se visa la Cotroceni, ca preşedinte al României. A obţinut doar 0,21% din voturi, fiind dorit de 21.000 de alegători. Potârcă este de meserie tinichigiu.
În acest an, în luna august, după moartea lui Florin Cioabă, a vrut să organizeze un referendum pentru "abdicarea" regilor romilor. Un alt proiect de-al său a fost înfiinţarea unui Partid al Minorităţilor.
Mesajul său electoral era destinat în principal romilor, cărora le spunea aşa: "Caman te avau tumaro manuş baro pe cadoa cem la Româniaco!". În traducere pentru electoratul român: "Vreau să fiu omul vostru mare de pe meleagurile României!". Ninel are o bogată carieră de ţepar, la începutul lunii iulie fiind arestat preventiv de Tribunalului Gorj într-un caz de evaziune fiscală de 4,4 milioane de lei prin tranzacţii cu fier vechi, însă a fost eliberat.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicaţiile online - www.evz.ro

No comments:

Post a Comment